Poolbyggare i Stockholm

Drömmer du om att ha en egen pool? Anlita en poolbyggare som vet hur en kvalitetspool ska anläggas!

En bassäng av hög kvalitet är en verklig glädjehöjare varma sommardagar. Den blir till en samlingsplats för familj och vänner. Med en egen swimmingpool kan du dessutom motionssimma regelbundet – ett av de mest skonsamma och effektiva sätten att träna på. Sist men inte minst – en välbyggd pool höjer det långsiktiga värdet på din fastighet!

Allerskog & Krantz bygger pooler i Stockholm med omnejd, inklusive i Stockholms skärgård. Vi anlägger alla typer av pooler!

Hur är en bra poolbyggare?

En bra byggare levererar alltid högsta kvalitet, håller sina löften och har den kunskap som krävs för att leverera en helhetslösning. Samma sak gäller för poolbyggare. Dessutom tycker vi att en entreprenör som anlägger en swimmingpool ska kunna:

 • Bygga året om. Höst, vinter och vår är perfekta årstider för att bygga pool. När sommaren kommer är poolen klar att användas!
 • Bygga flera typer av pooler. Varje typ av pool har sina fördelar. En bra poolbyggare kan anlägga olika slags bassänger – allt efter dina önskemål.
 • Pool med totalentreprenad. Vi tycker att du som beställare ska ha möjlighet att beställa en komplett poolinstallation från en och samma entreprenör om du vill.

Allerskog & Krantz har byggt flertalet pooler i Stockholm. Sugen på att bada i en egen bassäng nästa sommar?

Att tänka på när du ska bygga pool

Att bygga pool kan vara allt från en måttlig investering till att kosta hundratusentals kronor. Det är inte bara längd, bredd och djup som avgör priset. Vilken typ av pool du bygger påverkar både priset och swimmingpoolens egenskaper. Här är en kort sammanfattning av olika poolstommar.

Olika typer av pooler – poolstommar

 • Betongpool: En markpool i betong är exklusiv och håller princip för evigt. Denna variant är dyrast, men det är också den typ av pool som höjer värdet på din fastighet allra mest. Allerskog & Krantz rekommenderar i första hand denna typ av bassäng.
 • Glasfiberpool: Ett hållbart och prisvärt alternativ till betongpool. Kräver inte någon betongplatta. Denna typ av pool går relativt snabbt att anlägga.
 • Träpool: En pool i trä är mycket miljövänlig och prisvärd. Ändå är hållbarheten relativt god.
 • Plåtpool: En billig pool som vi inte brukar rekommendera eftersom den har en tendens att börja rosta efter ett tag.

Detaljer och utrustning påverkar priset

Utöver typ av pool och arbetskostnad beror priset även på vilka detaljer och vilken utrustning du väljer till poolen.

 • Reningssystem: Det finns ett mycket stort urval av poolrening. Allerskog & Krantz vet vad som fungerar bäst och hjälper dig att välja.
 • Belysning i och runt poolen: En upplyst pool är en riktig stämningshöjare när det börjar skymma.
 • Uppvärmning av poolen: Många upplever vattnet som lite kallt om det är under 26 grader. I Sverige är det därför nästan ett måste att ha någon form av pooluppvärmning.
 • Pooltak: Med ett pooltak förlänger du badsäsongen dramatiskt. Vattnet hålls varmare, du minskar elförbrukningen och du kan dessutom bada om det är dåligt väder! Givetvis kan ett bra pooltak täckas av utan problem vid fint väder!

Detaljer: Ska brunnar och avrinningsgaller vara av PVC eller aluminium? Vilken typ av poolstege vill du ha? Berätta för oss vilket helhetsintryck du vill att din pool ska ge så hjälper vi dig att välja rätt helhetslösning!

Renovera din pool

Ta väl hand om din pool! Allerskog & Krantz har lång erfarenhet av att renovera såväl hus som pooler. Om den gamla stommen håller en tillräckligt hög kvalitet kan en poolrenovering vara ett smartare val än att bygga nytt. Vi är en poolbyggare i Stockholm som även kan konsten att förvandla en sliten pool till nyskick!

Låt oss hjälpa dig designa den perfekta flytbryggan för nytta och nöje!